Er en chihuahua god til trapper?

Vi bor i et hus hvor man går op ad en trappe til stueplan. Vi har kælder og 1. sal. En stor del af vores hunde bliver derfor udsat for trapper dagligt.

Det betyder samtidig at hundene skal ned ad en trappe når de skal i haven. Vi er rigtig glade for vores hus, men ønskehuset har alligevel slet ingen trapper.

Nogle chihuahua går på trapper helt uden problemer. Andre vil slet ikke. Enkelte i vores flok kan gå op ad trappen men ikke ned. Andre kan gå ned og ikke op. Der er ingen, der har sagt at det skal være nemt!

Kan deres ben i det hele taget tåle at gå på trapper? Jeg mener ikke man helt skal forbyde det, men en Chihuahua skal være færdigudviklet inden den dagligt udsættes for trapper. Hvornår der den så det? Et godt bud er, når den 12 måneder gammel, og gerne senere. Når jeg har den holdning, så hænger det sammen med, at Chihuahuaens ben er små og skrøbelige. Samtidig har Chihuahuaen en udsat patella (knæled).

Man kan træne benene på mange måder. En Chihuahua der går daglige ture får stærkere muskulatur i benene end en, der oftest bliver luftet i haven. Dermed kan den også hurtigere tåle trapper.

Er hunden gammel nok og vil den ikke gå på trapper, så kan man lære den det. Det tager tid og man skal være tålmodig. Legetøj eller mad er gode træningsmakkere.

En af mine hunde var uden problemer selv gået ned ad trapperne og op igen ved luftning i haven. Pludselig ville han ikke gå op ad trappen igen. Det blev afhjulpet ved at jeg lagde mad for enden af trappen. Jeg førte ham hen til det nederste trappetrin. Viste ham maden og gjorde det hyggeligt at være der. Sådan fortsatte vi 6-8 gange når han skulle ind fra haven igen. Derefter lagde jeg maden på trin to, så trin 3 og til sidst sprang han bare op ad trappen igen.

Har du en meget stejl trappe med høje trin, så kan det være en hjælp for nogle hunde at lave en “hundetrappe”. Jeg byggede en hundetrappe bestående af 2 terassebrædder og en række mindre stykker træ som jeg satte på tværs. Du kan se billederne af den herunder.

Jeg hører meget gerne fra andre, der har meninger om Chihuahua og trapper eller hvis du har spørgsmål om Chihuahua og trapper.