S-kuldet er født 13. april 2013.


Chihuahua hvalpene er beskrevet hver for sig til sidst på siden. Sidst på siden der link til 2 videoer.

Forældrehunde:

Lises’s Jennifer og 1414’s Kevin

Hvalpe:

1414’s Summer            Creme langhåret tæve  SOLGT

1414’s Snoop Dogg      Hvid med sort langhåret han

1414’s Santana            Creme langhåret tæve

Jennifer blev parret med Kevin.

Ligesom med R-kuldet var dette tævens første drægtighed og også Kevins første kuld som far. Typemæssigt vurderede jeg, at Jennifer ville være en super god avlstæve. Hun vejede 2,1 kilo før drægtigheden og havde en god bredde over bækkenet. På parringstidspunktet var hun 2 år gammel – også en god alder. Alt så således perfekt ud.

Jennifers drægtighed er gået rigtig godt. Vi syntes hun blev hurtigt stor..

Opblokningsfasen startede torsdag aften. Sidst fredag aften var hun lidt plaget af det og havde rigtige veer. Jeg forventede så småt at fødslen ville ske natten mellem fredag og lørdag, men hun holdt lidt igen. Jeg var oppe til kl. 4.30, men til sidst gik jeg i seng med Jennifer ved siden af sengen. Jeg satte vækkeuret til at vække mig hver 2. time så jeg kunne se til Jennifer.

Chihuahua hvalpe - S-kuld

Hos dyrlæge

Lørdag formiddag kunne jeg mærke en hvalp stå ret langt nede, men jeg havde ikke observeret at vandet var gået. Det kan nogle gange ske at vandet går drypvis, eller at det sker medens tæven er ude og besørge. Så er det vanskeligt.

Lørdag ved 11 – tiden kørte vi til dyrlæge for at få hans vurdering. Han fortalte at vandet var gået og gav hende noget kalk. Samtidig fortalte han at hun skulle føde inden for 4 timer, ellers måtte hvalpene forløses ved kejsersnit.

Vi fik gæster kl. 15 (mine drenges fødselsdag), så vi hastede hjem og fik købt ind på vejen. Maden blev gjort klar medens Jennifer blev passet på skift af mig, Naja eller Lars.

Gæsterne ankom, men da der stadig ikke var sket mere 15.45, valgte jeg at køre til dyrlæge og få taget hvalpene med kejsersnit. Den første hvalp var livløs (hannen) og de næste to havde det rigtig fint. Naja var med hos dyrlægen og hjalp som hvalpevækker. Jeg måtte arbejde med hanhvalpen for at få liv i ham, men heldigvis lykkedes det efter 3-4 minutter.

Hannen vejede 105 gram, den første tæve vejede 95 gram og den sidste tæve vejede 102 gram.

Vi kom hjem igen efter godt en time og kunne sætte os til bords og fejre drengene med gæster ved spisebordet i stuen og 3 hvalpe fra S-kuldet i sofaen, Jennifer og jeg.

Chihuahua hvalpe fødsler kan være påvirket af mange ting. Antal hvalpe, hvalpenes vægt, hvalpenes fordeling i hornene og deres placering (om de vender rigtigt). De kan ligge på tværs, med bagdelen ned af o.s.v.

I dette kuld havde en hvalp i det ene horn (hanhvalpen) lagt sig ned i fødselskanalen med hovedet først og lå fint til at blive født, dog havde en af pigerne også lagt hovedet ned i fødselskanalen, så drengen ikke kunne komme ud, når Jennifer havde presseveer. Pigen kunne ikke trække hovedet tilbage, så Jennifer ville aldrig kunne få hvalpene ud på normal vis.

Når en tæve får kejsersnit kan hun være meget omtumlet bagefter. Jennifer havde lidt problemer til at starte med. Blandt andet blev hun forskrækket, da jeg lagde hvalpene til patterne første gang og hun peb, nærmest skreg og løb væk. Rigtig trist, når hun havde masser af mælk i patterne. Når en tæve ikke vil kendes ved hvalpene efter et kejsersnit, må man ikke opgive og tage det som et personligt nederlag. Ofte er det kun fordi tæven ikke er fuldstændig klar over, at det er hendes hvalpe, eller at hun har født. Sidst hun var vågen var hun jo i fødsel, så derfor kan det vel ikke være hendes hvalpe. Tæven vil til sidst finde ud af det er hendes hvalpe og tage dem til sig, det er kun et spørgsmål om tid.

Jeg har oplevet at tæven vil have hvalpene til sig med det samme hun vågner, og jeg har oplevet en anden tæve, der først ville have hvalpene som hendes efter to døgn.

Chihuahua hvalpe - S-kuld

En hvalp vaskes

Jeg gav hvalpene modermælkserstatning og vaskede hvalpene på samme måde som en mor ville gøre og de lå og puttede i en kasse med en varmepude. Da vi gik i seng ville Jennifer stadig ikke lade dem komme til patterne og jeg måtte igen agere hundemor. Hun var lettere interesseret i hvalpene, men ville ikke ligge med dem, vaske dem og heller ikke amme dem. Dog prøvede jeg flere gange kun at lægge en hvalp til patten og ”holde” lidt på Jennifer i håb om hun ville lægge sig ned og slappe af, men det lykkedes ikke optimalt. Jennifer var også utrolig træt efter flere dages fødsel (med opblokning og presseveer), så Jennifer nød at sove hos mor (mig) og hvalpene lå lige ved siden af os. Hver gang jeg havde hvalpene i hænderne, lagde jeg en hvalp ned til Jennifer stadig i mine hænder, for at se hvordan hun reagerede. Der er jo ingen grund til at jeg passede hvalpene, hvis Jennifer ville tage dem til sig. Hun virkede dog stadig ikke til at have overskud nok til dem.

Kl. 10 søndag formiddag fik jeg hende til at acceptere at de lå ved patten alle tre på en gang og hun slappede fuldstændig af. Derefter har hun faktisk nydt at have dem liggende hos sig. Hun vil stadig ikke vaske dem, men det er det mindste, så det gør jeg gerne.

Søndag havde vi igen gæster til kaffe og middag. Puha en lang weekend med meget lidt søvn.

Natten mellem søndag og mandag er gået over alt forventning og alligevel vidste jeg, at det ville gå på denne måde, for det har jeg jo prøvet flere gange som opdrætter. Jennifer har nu overtaget hvalpene fuldt ud, og hun er en stolt hundemor. 3 Chihuahua hvalpe der langt om længe får den moderlige omsorg, de har brug for. Det er dejligt.

Jeg glæder mig til at se hvalpenes udvikling.

Jeg har lavet en video der viser før og efter fødslen. Se den her : 1414 Chihuahua – Jennifer føder 3 hvalpe

Her er en vide fra hvalpene er 7 uger gamle: S-kuldet leger

 

Chihuahua hvalpene i S-kuldet:

1414’s Summer – SOLGT

  • Creme langhåret tæve
  • Fødselsvægt 102 gram
  • Opkaldt efter sangerinden Donna Summer

1414’s Snoop Dogg

  • Hvid med sort langhåret han
  • Fødselsvægt 105 gram
  • Opkaldt efter sanger af samme navn
  • og vil sikkert få kaldenavnet Snoopy, han ligner jo også Snoopy (tegneseriehunden fra Radiserne og som er Søren Brun’s hund, han hedder Nuser på dansk)

1414’s Santana

  • Lys creme langhåret tæve
  • Fødselsvægt 95 gram
  • Opkaldt efter musikgruppen af samme navn og med Carlos Santana som forsanger og lead-guitarist

Salgspriser fastsættes først, når jeg kan vurdere deres kvaliteter, når Chihuahua hvalpene er omkring 4 uger gamle.

Er du interesseret i en af hvalpene fra dette kuld, så kontakt mig via kontaktformularen. Skriv lidt om dig selv og det liv du kan give en hvalp fra mig. Skriv også gerne hvilke kvaliteter du ønsker af din fremtidlige ven.