Hvorfor Chihuahua

Slide background

Hvorfor vælge en Chihuahua?

Chihuahua – noget for dig?

Det er et rigtigt godt spørgsmål. Valg af hunderace kan være rigtig svært. Så hvorfor Chihuahua?

Ved en Chihuahua er der fordele og ulemper ligesom ved alle andre hunderacer. Jeg har prøvet at liste dem op, men jeg kan selvfølgelig ikke være 100% upartisk, når jeg nu elsker racen.

Jeg kan dog sige, at jeg har “overtalt” nogle mulige købere til at finde andre racer. Passer hund og familie ikke sammen, så får begge en dårlig oplevelse. Hunden er et levende individ, og ikke noget man bare skal prøve, for at se om det lige passer en. Fortryder man sit køb, har det større konsekvenser end, hvis man returnerer en  almindelig vare.

Se fordele og ulemper, læs lidt om mine yderligere kommentarer, og prøv at forholde dig til lige din familie i det jeg skriver.

 • Racen elsker selskab og menneske kontakt
 • Nemt at have mere end en hund
 • Kærlig
 • Opmærksom
 • Livlig og interesseret
 • Billig i kost (spiser ca 35-60 gr. i døgnet)
 • Kræver ikke meget motion – velegnet til “luftning i haven”
 • Nem at tage med
 • Allergivenlig
 • Alsidig i smukke farver og typer. Fås kort- og langhårede
 • Intelligent og lærenem
 • Kan bruges til agility og udstilling
 • Lang levetid (15-20 år)
 • Få sygdomme
 • Nem pleje
 • Kan se godt ud med “tøj på”
 • Glad for børn (tro ikke på dem, der siger andet)

Tilbehør og bling bling

Chihuahua er nogle gange kendt som den hund Paris Hilton render rund med på armen. Det er helt korrekt. Desværre er den derfor blevet kendt som en accessory hund. En hund du har som tilbehør og går rundt med i en taske på armen.

Modsat mange chihuahua ejere, så har jeg som udgangspunkt ikke fordomme overfor dem, der giver deres hund “bling bling” halsbånd og tøj på. Jeg synes det er helt ok. Mit synspunkt tager udgangspunkt i, at man gør det med respekt for hunden.

Paris Hilton, Chihuahua

Paris Hilton med sin Chihuahua

Jeg har selv en lyserød jakke med pelskrave på. Den elsker min hvide korthårede tæve (Shakira) at have på, når det er koldt. Jeg har også strikket noget tøj til hundene. Et halsbånd med “diamanter” i kan også være sødt.

Min grænse går ved huer og sko. Min erfaring er, at de generer meget mere end de gavner. Vil du lave et sjovt billede af din hund, så ja, men tag det af igen bagefter.

Så kort sagt – tilbehør er ok hvis det er for hunden skyld. Ellers lad være.

Det gælder nok alle små hunde, at man har en tendens til at bære rundt på dem. Det er nemt og bekvemt i mange situationer. Min holdning er, at

alle hunde er født med 4 ben, og de er til for at blive brugt

Hvis man har hunden med på en meget lang gå tur, så kan jeg godt finde på at bære den på et tidspunkt, for den er ikke egnet til rigtigt lange gå ture. Jeg siger dermed ikke, at den ikke kan trænes til det, men i så fald handler det om at bygge muskulaturen op til det (lige som et menneske).

Territorial

Chihuahua, arrig

Nogle har en fordom om Chihuahua’er, der går på, at det er en lille og aggressiv hund, der bjæffer og gør meget. Hvorfor Chihuahua lige skulle være kendt for at være aggresiv, kan jeg ikke svare på. Jeg er i hvert fald slet ikke enig. Jeg tror heller ingen af mine potentielle hvalpekøbere er enige. Alle, der kommer på besøg, oplever meget gøen og “advarsler” om, at der er kommet fremmede ind i huset. Det er jo ganske normalt, også for store hunde racer.

Har man en hunde flok, vil der være en alfahan, en alfahun, en vagthund o.s.v. Vagthundens opgave er, at gøre resten af flokken (incl. menneskene) opmærksom på, at der er fare på færde. Det er en natulig og instinktiv adfærd. Selvfølgelig har jeg hunde, der er sværere at tysse på end andre, men som regel er der ro efter et minuts tid.

Jeg har oplevet nogle Chihuahua’er, der næsten ikke kan holde op igen og er meget territoriale. Min holdning er dog, at det findes i alle racer. Det handler i al sin enkelthed om, hvad man opdrager dem til.

På udstillinger har jeg oplevet nogle racer, der bjæffer meget, og det er ikke Chihuahua’en, der er den værste. F.eks. elsker jeg racen Beagle, men der har jeg den fordom, at de gør for meget. De har så oveni købet en temmelig kraftig og høj gøen.

Mere information

Jeg håber ovenstående har givet svar på spørgsmålet, hvorfor Chihuahua? Du kan finde yderligere og mere uddybende gennemgang af racen i menuen under information – om chihuahua. Dansk wikipedia har også lidt om racen. Du kan selvfølgelig også kontakte mig ved at bruge kontaktformularen.