DECH INTCH Shakira

Beskrivelse

Om Shakira

Shakira var min tredje Chihuahua og anden tæve. I dag er hun min ældste Chihuahua tæve.
Hun var min første korthårede Chihuahua og hende måtte jeg bare eje. Jeg købte hende på Lolland. Hun er en af de mest sjældne farver indenfor Chihuahua verdenen, helt hvid.

Shakira er noget mere kuldeskær end mine langhårede Chihuahua. Jeg har tøj til hende som jeg bruger, når vejrforholdene gør, at Shakira ellers ikke vil med udenfor. En Chihuahua er en hund og ikke en udklædningsdukke, men man kan godt benytte tøj for hundens skyld, ikke for ejerens skyld!

Shakira er meget vellidt i hele min flok og af familien. Shakira elsker at sove! Helst under en dyne eller et tæppe. Med tiden har Shakira fundet den perfekte dyne, nemlig de andre hunde i flokken. Hun har altid nogle sovekammerater, der varmer hende, og hun ynder at møve sig ind under de andre, så hun har dem som dyne. Ind i mellem skal man se godt efter hende, da hun ofte kun har hovedet synligt.

Når Shakira er vågen elsker hun at gumle tyggepinde eller at lege. Hun er så skøn, for når hun er rigtig glad “bider” hun huller i luften og tripper med hendes forben, som om hun stepper! Min mand har lært hende at bede pænt, så lægger hun forbenene over kryds og beder (som regel om mad). Hun elsker mad, og jeg elsker min “tulle mor” som jeg kalder hende.

Shakira sover altid med mig. Går jeg tidligere i seng end min mand, så sover hun som regel under hans dyne til han kommer. Det er dejlig om vinteren at hans dyne er varmet op inden han kommer..

Shakira elsker hvalpe. Hun er en utroligt givende mor. Hun giver hvalpene mælk og hygger med dem i lang tid, og er i øvrigt en super amme. Hun har på et tidspunkt ammet et af sine egne kuld, og lige derefter hjalp hun nogle papillon hvalpe, der havde mistet deres mor, med at overleve. Hårdt for nogle, men Shakira nyder det virkelig.

Information

Data

Far: DKCH Minimo Perro’s Velillo
Mor: Pitházi Tündi

Født: 17.04.2006
Opdrætter: Henrik Hansen, Danmark
Ejer: Iluna Petersen
Farve: Hvid korthåret
Vægt: 2,6 kg.
Tænder: 6/6
Patella: 0/0

Udstillingsresultater

Shakiras flotte udstillinger:

1. præmie i hvalpeshow i DRU
1. præmie i hvalpeklasse i DRU
1. præmie i junior klasse i DRU
1. præmie SL i unghunde klasse i DRU
Bedste Unghunde Tæve i DRU
1. præmie i åben klasse i DRU
Tysk Champion (DECH)
Tysk International Champion (INTCH)

Afkom

Shakira er mor til mine C-kuldE-kuld og U-kuld, hvor jeg med stor glæde ejer en hanhund fra hvert af de første kuld (1414`s Cassidy og 1414`s Enigma). De kan begge ses under siden hanhunde. Det sidste kuld, U-kuldet, har jeg pt. valgt at beholde 2 tæver ud af 3 fra.

Sammen med mit E-kuld var hun desuden amme for to papillon hvalpe og derefter i samme periode amme for tre Chihuahua hvalpe tæver. Hun er en utrolig hvalpemor!!!

Ind til videre har Shakira kun fået korthårede hvalpe, til trods for hun er blevet parret med en langhåret hanhund alle gange. Derfor mener jeg, at Shakira kun bærer det korthårede gen.

Operation

Lige da vi havde hentet Shakira blev hun rigtig dårlig. Dvask, dårlig mave og prøvede at kaste op, men kunne ikke. Meget ofte kan det være fordi hunden skifter miljø, (nye bakterier) at de reagerer sådan. Vi afventede lidt, men da det havde stået på et lille døgns tid, måtte hun en tur til dyrlæge. Vi ved ikke helt hvad det var, men vi tror der sad noget fra et griseøre (godbid) fast i hendes tarmsystem. Der var i hvert fald noget på røntgen billedet der sad i systemet.

Hun blev opereret uden at de fandt noget, men hun fik det bedre efter operationen. Enten er det blevet opløst, eller kommet ud alligevel. Det var en meget skræmmende oplevelse. Vores første operation af en hund og så var hun så lille.

Billeder

Klik på de enkelte billeder for at se dem i større format.

Galleri

Yderligere billeder findes i galleriet her nedenfor (åbner en ny side).

Fra blog om Shakira

Sol og Chihuahua
Shakira