• 1414’s Enigma

    1414's Enigma
  • 1414's Enigma
  • 1414's Enigma
  • 1414's Enigma

1414’s Enigma

Beskrivelse

Om Enigma

Enigma er en hvalp jeg selv har lavet . Han er født af Loverboy (tidligere ejet) og min egen Shakira.

Enigma hed i starten Elvis, som jeg også selv mente var et godt navn til ham som en lille hvalp. Efter kort tid valgte jeg i stedet navnet Enigma, som stammer fra en musikgruppe af samme navn. De spiller instrumental musik tilsat korsang. Jeg lytter til Enigma, når jeg har brug for lidt “fred” og ønsker at opnå ny og frisk energi. Se evt. denne video, så ved du sikkert hvem de er:

Den smukke lille hvide hanhvalp jeg havde lavet, gav mig samme følelse som musikken Enigma laver, og jeg følte at dette navn passede bedre til ham end Elvis. Desuden var der en del Chihuahua`er der hedder Elvis. Jeg fandt kun en Chihuahua med navnet Enigma og det er en tæve opdrættet i Tjekkiet. 
Enigma er opvokset her hos mig sammen med hans kuldbror, Enrique, og har haft stor glæde af brormand. Jeg valgte at beholde begge, da de begge var gode typer og jeg havde svært ved at vælge den ene frem for den anden.
Da de blev 1 år besluttede jeg at beholde Enigma og sælge Enrique. En svær beslutning, for vi elskede alle begge drenge meget højt og begge drenge havde hver deres kvaliteter.

Enigma elsker at være i hænder og er en Chihuahua, der har evnen til at trylle sig ind på et skød uden personen lægger mærke til at hunden man nussede nu er en anden. Det samme var/er hans halvsøster Cindy ekspert til. Faktisk ligner Enigma meget Cindy-musen i både type og temperament.

Udstillinger gider han ikke rigtig. Synd, da han typemæssigt og tandmæssigt er stort set perfekt (i mine øjne). Han interesserer sig simpelthen ikke rigtig for det. Gider ikke bære halen, er ligeglad og doven i ringen. Så duer det altså ikke. Ikke alle hunde skal være udstillingshunde, så det er da i orden, men hvor er det synd i dette tilfælde.

Information

Data

1414’s Enigma – stamtavle

Far: Loverboy
Mor: Shakira

Født: 13.04.2009
Opdrætter: Iluna Petersen
Ejer: Iluna Petersen
Hvid korthåret
Vægt: 2,3 kg.
Tænder: 6/6
Patella: 0/0

1414's Enigma, Shakira, Loverboy

1414’s Enigmas mor og far

Udstillingsresultater

1414’s Enigma er udstillet i DRU og har fået en 1. præmie.

Afkom

Enigma er far til vores H-kuld.

Parring

Enigma kan benyttes som avlshan til den rigtige tæve.

Jeg skal have kopi af tævens stambog tilsendt på mail. Jeg vil gerne høre om dine bevæggrunde for at vælge netop denne han til en parring.

Pris for en parring er: 4.000 kr. Går tæven tom, vil omparring ske i tævens næste løbetid.

Køkkenhunden

Enigma, Cassidy og Moonjam var bedste venner og boede sammen i vores køkken. De elskede hinanden (og en del af tæverne), men Enigma var lidt trykket af Cassidy til tider – ikke noget alvorligt, men på en eller anden måde lod han Cassidy om at bestemme og være den livlige.

Cassidy og Moonjam er nu blevet solgt (sammen) og Enigma er i den grad blomstret op. Han savnede sine venner lige i starten, men hold da op en hund der er kommet ud af det!! Før var han lidt usikker når der var fremmede og gøede en del. Man skulle have været i huset en del gange før han af sig selv gik hen og ville kæle. Nu er han der med det samme og elsker at putte – også til fremmede.

Jo, det kan godt lade sig gøre at tilpasse sin flok på en fornuftig måde så både den ene og den anden part får noget ud af det. Lars elsker ham utrolig meget og nyder når han prøver at kravle ind i Lars’ hånd. Han snor sig af glæde på skødet af ham når de nusser.

Billeder

Klik på de enkelte billeder for at se dem i større format.

Galleri

Yderligere billeder findes i galleriet her nedenfor (åbner en ny side).