T-kuldet er født

Hvalp efter Beyoncé og Ziggy

Sikke en hård nyser det var at få den lille tæve hvalp (vi kalder den 1414’s Tammy) efter 1414’s Beyoncé og Palino von Pommernland (Ziggy).  Hvis du ikke har fået læst om det, så se “hvalp efter Beyoncé og Ziggy“.

Sondemadning af en Chihuahua hvalp

Mandag havde hvalpen det skidt, og som jeg skrev sidst, så kørte jeg til dyrlæge, og fik sondemadet hende. Mandag aften var jeg urolig, men jeg håbede, at sondemadningen skulle få hvalpen til at overleve! Jeg tror på det, sagde jeg til Lars inden jeg gik i seng. Jeg stillede vækkeuret til at vække hver 2. time og gav modermælks erstatning hele natten igennem.

Tirsdag morgen havde hvalpen alligevel tabt 8 gram yderligere. Det bekymrede mig en hel del. Hun ville ikke rigtig tage modermælks erstatning. Beyoncé vaskede hvalpen, men den ville heller ikke patte hos hende. Det var som om den faldt i søvn med patten i munden. Jeg prøvede at stimulere alt jeg kunne og om formiddagen var jeg igen hos dyrlægen. Her lærte jeg selv at give sondemad. Det er en god lærdom at have fået.

Hele tirsdagen gik jeg og var bekymret. Havde jeg ventet for længe med at køre til dyrlæge? Skulle jeg have fået taget røntgen billede inden fødslen? Hvad skulle jeg have gjort anderledes?

Det var alligevel som om hendes pels og hud så bedre ud. Når jeg siger det, så er det fordi hun forekom meget dehydreret, på trods af at dyrlægen sagde at hun ikke var. Huden var slasket og slap, og farveløs.

Jeg er sikker på, at fordi jeg lærte at sondemade, så overlevede hvalpen. Jeg sondemadede hver anden time tirsdag, onsdag og torsdag. En af nætterne missede jeg en madning på grund af udmattelse, og den morgen havde hun igen tabt sig. Jeg svingede meget i humør – overlevede hun eller gjorde hun ikke? Beyoncé prøvede og prøvede, og var en meget bekymret og omsorgsfuld mor, men lige lidt hjalp det.

Jeg blev nød til at låne en af hvalpene fra Jennifer for at tømme Beyoncés bryster, og for at stimulere hendes mælkeproduktion. Det blev den mørke creme tæve, der hjalp med det, for hun elskede at få en ekstra tår. Den lyse creme tæve fra Jennifer ville absolut ikke kendes ved Beyoncés bryster og drengen var kun interesseret, når han var sulten. Men den mørke tæve, 1414’s Sanatana, var altid hjælpsom. Hun blev lagt til 3-4 gange i døgnet, men fik ikke lov til at tømme brysterne helt, men fik lov til at mælke de 4 nederste patter. Beyoncés øjne sagde tak hver gang hun blev lagt til, så blev trykket taget og hun kunne føle hun var mor som amme.

So Tired

Så vendte det. Natten mellem fredag og lørdag (26-27/4) var sidste gang jeg sondemadede og endda kun en gang. Nu tog hun pat hos Beyoncé og voksede hver dag! Sikke en lettelse!!! Jubii!! En chihuahua hvalp, der har kæmpet for at overleve.

3/5-2013 – næsten to uger efter fødslen – vejer Tammy 203 gram og ser sådan her ud:

T-kuld

1414’s Tammy

Ved fødslen var hun lys chokolade. Så var hun bluefawn, nu er hun lidt choko igen. Jeg må nok vente et par uger mere, før jeg helt kan se hvad farven ender med at blive.

Hvor er jeg lykkelig for, at det lykkedes. Mange nætters afbrudt søvn og bekymring, men det var det værd!

Jeg har lagt lidt info ind under T-kuldet.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.